הקילוף של השום דורש סכין או פיסת סיליקון שמאפשרת להוריד את הקליפה בשפשוף של השום אל מול הסיליקון כשהשום נמצא בפנים.
מוצר פשוט שעולה דולר באתר סיני טיפוסי, אבל מאד יעיל במיוחד אם הקליפה יחסית יבשה ולא דבוקה לשום.
לסחיטת השום או הקיצוץ, אפשר להשתמש במספר כלים. היותר ידוע נראה כך:
הוא נמכר במרבית הסופרים בארץ בעוד שסוג אחר של הקוצצים נראה כך:
שמים את השום בתוך הקופסה, מצמידים את הלהבים ומתחילים לסובב לסירוגין עד שהשום נכתש כליל. אומנם לא צריך ללחוץ, אבל עדיין צריך להפעיל הרבה כוח, כך שמומלץ לשים מעט שום ולחתוך אותו מראש לחתיכות סבירות.
מצאתי גם את היצור הזה:
מעניין כמה השקעה זה דורש.
עזוב כמה השקעה, חשוב כמה זמן צריך להשקיע בלנקות את הגדג'ט הזה משאריות השום...
ReplyDeleteלא כזה מסובך כמו שזה נראה... אם כי יש מה לשפר :)
ReplyDelete