איך לקלף ולקצוץ שום ביעילות?

הקילוף של השום דורש סכין או פיסת סיליקון שמאפשרת להוריד את הקליפה בשפשוף של השום אל מול הסיליקון כשהשום נמצא בפנים.
IMG_0043

מוצר פשוט שעולה דולר באתר סיני טיפוסי, אבל מאד יעיל במיוחד אם הקליפה יחסית יבשה ולא דבוקה לשום.
לסחיטת השום או הקיצוץ, אפשר להשתמש במספר כלים. היותר ידוע נראה כך:
IMG_0041

הוא נמכר במרבית הסופרים בארץ בעוד שסוג אחר של הקוצצים נראה כך:
IMG_0042
שמים את השום בתוך הקופסה, מצמידים את הלהבים ומתחילים לסובב לסירוגין עד שהשום נכתש כליל. אומנם לא צריך ללחוץ, אבל עדיין צריך להפעיל הרבה כוח, כך שמומלץ לשים מעט שום ולחתוך אותו מראש לחתיכות סבירות.

מצאתי גם את היצור הזה:
אוטו שום (צילום: יחסי ציבור ,יחסי ציבור)

מעניין כמה השקעה זה דורש.

2 Comments

  1. עזוב כמה השקעה, חשוב כמה זמן צריך להשקיע בלנקות את הגדג'ט הזה משאריות השום...

    ReplyDelete
  2. לא כזה מסובך כמו שזה נראה... אם כי יש מה לשפר :)

    ReplyDelete
Previous Post Next Post